Dit weekend gebeurden er drie nieuwe dingen en ze hadden allemaal met eten te maken.
- Eerste sla uit de moestuin met een stekker: het eerste nieuwe avontuur dat we aangingen, was sla eten uit eigen tuin. De moestuin met een stekker doet het nog best en de sla is zo enorm gegroeid, dat we vonden dat we het nu maar eens moesten gaan opeten. En dat beviel mij best. We hadden sla met thousand-island-dressing. En ik vond het erg lekker smaken. De sla ruikt ook heerlijk fris vind ik.
2. De nieuwe eierkoker
Omdat mijn oude eierkoker wat moeilijk begon te doen, heb ik een nieuwe gekocht van het merk Imerio.
De eierkoker heeft een mooie vorm. Hij is vierkant met een betje ronde hoeken. De deksel is ook vierkant. Er kunnen 6 eieren in.
Het voordeel van dit apparaat is dat hij of eigenlijk zij uitspreekt of de eieren zacht of hardgekookt zijn.
Nadat ze dat heeft gezegd, hoor je iets later een signaal. Een signaal hoor je ook als je het apparaat aanzet.
De eitjes zijn prima, er zit ook een maatbeker bij, twee maatbekers water moeten erin.
Hij is snel afgekoeld, wel zo fijn.
Hij is ook wel heel warm, dus opletten met de eieren eruit halen.
3. Nieuw recept: plaattaart met kipshoarma
Van de website www.lekkerensimpel.nl hebben we weer een lekker recept gemaakt. De plaattaart met kipshoarma.
Helaas hadden we wat pech: het bladerdeeg ontbrak, dus hebben we wraps gebruikt en de kip was niet gaar, dus moest de taart nog wat langer in de oven. Maar toen we gingen eten, was het erg lekker.
Je bedekt een bakplaat met bladerdeeg, snijd de kip en een lente-ui in ons geval dan, plus paprika. Je smeert wat barbecuesaus over de deegbodem, nadat je er gaatjes in hebt geprikt en dan verdeel je daarover de ui, paprika en kip. Schuif voor 20 minuten of iets langer, even opletten, in de oven. De taart maak je af met en mengsel van knoflook en mayonaise en bieslook.
Oja: vergeet je oven niet voor te verwarmen op 200 graden.
Dat was het weer voor vandaag, tot blogs!